![]() ![]() |
|
Grupa: Użytkownik
13.12.2006, 22:47
Niesamowicie rozwijający się rynek reklamy internetowej stwarza ogromne możliwości na maksymalne zagospodarowanie zarejestrowanych domen.
Domeny internetowe nie zawsze są w pełni wykorzystywane, jedne są kupowane w celu zarezerwowania nazwy do przyszłego wykorzystania, inne czekają na zyskowną odsprzedaż. Takie domeny mogą być parkowane - na stronach zamieszczane są reklamy związane tematycznie z profilem lub nazwą domeny. Jeżeli reklamy są oglądane i klikane właściciele domen otrzymują pieniądze. Zaparkowaną domenę można w każdym momencie wykorzystać do stworzenia serwisu WWW, kont pocztowych i innych usług. Serwis NameDrive to projekt pośredniczący w handlu domenami oraz umożliwiający ich parkowanie. Firma NameDrive jest uważana obecnie za najlepszy parking domen, zajęła pierwsze miejsce w rankingu na najpopularniejszy wśród użytkowników parking domen (http://domainnamewire.com). Parkuje domeny za darmo. Działa na rynku amerykańskim, niemieckim, włoskim, brytyjskim a obecnie także i w Polsce. NameDrive zapewnia właścicielowi zaparkowanej domeny zrobienie strony, umieszczenie na niej odpowiednich reklam, darmowy webhosting. Kolejnym plusem jest mozliwość zmiany kolorystyki i loga na zaparkowanej stronie (poprzez zmiane kategorii) oraz błyskawiczną możliwość zmiany słów kluczowych, co niewątpliwie przyczynia się do wysokiego clickrate. W NameDrive ceny za klik są dużo wyższe niż gdzie indziej - od 0,02$ do 2.5$ w zależności od popularności domeny. Użytkownicy w tym serwisie parkują domeny z ruchem i zamieniają go na gotówkę. Większość serwisów parkujących domeny współpracuje z Google, które wyświetlają na zaparkowanej domenie swój program dla reklamodawców AdWords . 1. Reklamodawca wykupuje kampanie reklamowa w Google Adwords. 2. Reklamy zostają wyświetlane m.in. na zaparkowanej domenie dzięki NameDrive. 3. W przypadku gdy odwiedzający stronę kliknie w link sponsorowany dostajemy część pieniędzy. Pieniądze są dzielone w ten sposób, że NameDrive zostawia sobie 20% a właścicielowi domeny daje aż 80%. Należy uświadomić sobie ze nie ma konkretnej stawki za pojedynczy link. Wszystko zależy od tematyki reklamy oraz od kraju z którego pochodzi klik. Podstawowa rzeczą która przyczyni się do naszych zarobków jest ruch. Bez niego nie zarobimy ani centa. Rejestracja w NameDrive odbywa się na stronie www.namedrive.pl. Wyplata pieniędzy następuje automatycznie po osiagnieciu minimum $20 od 10 do 15 kazdego miesiaca. W Polsce działa już system Paypal, najprostsza i najtańsza forma płatności, tu za przelew na konto nic sie nie płaci, pieniądze mozna otrzymac w kazdej walucie, firma Namedrive przesyla pieniądze bezpośrednio na Paypal i co ważne rejestracja na www.paypal.pl jest bardzo prosta i szybka. Parkowanie w NameDrive jest bardzo dobrym sposobem aby zamienić ruch internetowy na pieniądze. Parkując domeny w NameDrive koszty związane z rejestracją niewykorzystanych domen zwracają się częściowo lub z „nawiązką” w zależności od ruchu i ilości klików. |
|
02.01.2007, 10:34
Własnie odkryłem ze nie mozna parkowac w tym serwisie domen regionalnych gdyz wykrywa iz jest to subdomena i odmawia parkowania. :cry:
|
|
Grupa: Moderator
02.01.2007, 14:50
No niestety. A szkoda, bo mam kilkanaście domen regionalnych aktualnie nie podpiętych do żadnego serwisu.
|
|
02.01.2007, 22:45
Witam, to mój pierwszy post na tym forum Chyba jestem jedyną kobietą na tym forum Również zapraszam do rejestracji w NameDrive.pl Pozdrawiam, Sylwia. |
![]() Grupa: Administrator
Postów: 1,103 Dołączył: 22-November 2006 Skąd: Sosnowiec Użytkownik nr: 1 |
03.01.2007, 07:12
Sylvia, witamy na forum U nas także nie zabraknie takich artykułów, chcemy tutaj poruszać wszelkie wątki dotyczące domen, więc na każdy temat z tym związany coś znajdziesz. Niestety, a może to i dobrze, nie jesteś jedyną kobietą na forum Pozdrawiam |
|
04.01.2007, 11:30
Tak, Witamy Cię Sylvia. A kobietą jestem również ja |
|
30.01.2007, 23:37
Czesc Sylwia,
i jak się czujesz na naszym forum? niedługo mija miesi?c od pierwszego razu fajnie , ze popierasz serwis Namedrive, czyli, że wiesz co dobre i godne uwagi, być może inni zamiast bł?dzić w niesprawdzonych firmach skorzystaj? z usług profesjonalistów, ktorzy wciaż trzymaj? prym w parkowaniu domen, poprostu sa najlepsi powodzenia w Nowym Roku! |
|
31.01.2007, 17:42
HeHe
Czuję się ?wietnie ;] ale to nie topic na mój temat więc nie będę robiła OT |
|
28.08.2008, 07:30
|
|
28.08.2008, 08:19
-------------------- PPD.pl [[ Giełda domen – Tanie przedłużenia – Przechwytywanie ]]
|
![]() Grupa: Użytkownik
Postów: 233 Dołączył: 6-June 2008 Skąd: Z Nad Morza :) Użytkownik nr: 1,378 |
09.09.2008, 23:16
od pewnego czasy probuje sie zarejestrowac na namedrive. kiedy wpisze juz dane i zaakceptuje regulamin i klikne w ''zapamietaj i dalej'' wtedy ciagle wyskakuje mi albo '''Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand.'' albo poprostu ''nie ma takiej strony'' lub ''polaczenie z serwerem przerwane'' probowalem przez opere i explorera... i tak probuje od dwoch tygodni ( prawie codziennie) sie zarejestrowac i nie moge... moze ktos z was mial podobny problem?? i sie z tym uporal. prosze o porade. co z tym fantem zrobic?? z gory dziekuje |
|
Postów: 2,199 Dołączył: 12-November 2007 Skąd: TerminalDomen.pl Użytkownik nr: 779 |
10.09.2008, 13:14
|
![]() Grupa: Użytkownik
Postów: 233 Dołączył: 6-June 2008 Skąd: Z Nad Morza :) Użytkownik nr: 1,378 |
10.09.2008, 20:59
Założyć konto u kolegi dziwna sprawa..podlaczylem moj stary poczciwy modem (pamietajacy jeszcze pierwsze promocje neostrady) i odziwo zarejestrowalem sie... (w routerze ktorego korzystam na codzien mam troszke portow pozamykanych..a nie chce sie tym bawic , bo to dla mnie zbyt skomplikowane sam sobie poradzilem |
|
|
10.10.2009, 09:55
Witam. Mam kilka domen w nazwa.pl no i ja jestem zupełnie początkujący. Skorzystałem z usługi parkowania domen u nich:-)Fajnie, pieknie bo za darmo...ale...co z tym moge zrobić, zaparkowałem je i co dalej??:-)Wiem banalne pytania dla Was ale ja naprawde nie wiem, jestem jeszcze zielony:-)Proszę o pomoc:-)
|
|
|
11.10.2009, 14:42
Czesc Sylwia, i jak się czujesz na naszym forum? niedługo mija miesi?c od pierwszego razu fajnie , ze popierasz serwis Namedrive, czyli, że wiesz co dobre i godne uwagi, być może inni zamiast bł?dzić w niesprawdzonych firmach skorzystaj? z usług profesjonalistów, ktorzy wciaż trzymaj? prym w parkowaniu domen, poprostu sa najlepsi powodzenia w Nowym Roku! Za głupote sie płaci:-( Czytałem własnie Wasze posty o namedrive i byłem na ich portalu, bardzo załuje ze u nich nie zaparkowałem domen, bo zrobiłem to w nazwa.pl tam gdzie kupiłem je (narazie mam je zarezerwowane jeszcze nie zarejestrowane) . Czy mogę jakoś przekierować z nazwa.pl na namedrive moje zarezerwowane domeny ? Poczatkujący |
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 September - 06:48 |