IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Na temat parkowania
pawko
no avatar
Nowy

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 17

Post #1 post 13.12.2006, 22:47
Niesamowicie rozwijający się rynek reklamy internetowej stwarza ogromne możliwości na maksymalne zagospodarowanie zarejestrowanych domen.
Domeny internetowe nie zawsze są w pełni wykorzystywane, jedne są kupowane w celu zarezerwowania nazwy do przyszłego wykorzystania, inne czekają na zyskowną odsprzedaż. Takie domeny mogą być parkowane - na stronach zamieszczane są reklamy związane tematycznie z profilem lub nazwą domeny. Jeżeli reklamy są oglądane i klikane właściciele domen otrzymują pieniądze. Zaparkowaną domenę można w każdym momencie wykorzystać do stworzenia serwisu WWW, kont pocztowych i innych usług.
Serwis NameDrive to projekt pośredniczący w handlu domenami oraz umożliwiający ich parkowanie.
Firma NameDrive jest uważana obecnie za najlepszy parking domen, zajęła pierwsze miejsce w rankingu na najpopularniejszy wśród użytkowników parking domen (http://domainnamewire.com).
Parkuje domeny za darmo. Działa na rynku amerykańskim, niemieckim, włoskim, brytyjskim a obecnie także i w Polsce.
NameDrive zapewnia właścicielowi zaparkowanej domeny zrobienie strony, umieszczenie na niej odpowiednich reklam, darmowy webhosting. Kolejnym plusem jest mozliwość zmiany kolorystyki i loga na zaparkowanej stronie (poprzez zmiane kategorii) oraz błyskawiczną możliwość zmiany słów kluczowych, co niewątpliwie przyczynia się do wysokiego clickrate.
W NameDrive ceny za klik są dużo wyższe niż gdzie indziej - od 0,02$ do 2.5$ w zależności od popularności domeny.
Użytkownicy w tym serwisie parkują domeny z ruchem i zamieniają go na gotówkę. Większość serwisów parkujących domeny współpracuje z Google, które wyświetlają na zaparkowanej domenie swój program dla reklamodawców AdWords .
1. Reklamodawca wykupuje kampanie reklamowa w Google Adwords.
2. Reklamy zostają wyświetlane m.in. na zaparkowanej domenie dzięki NameDrive.
3. W przypadku gdy odwiedzający stronę kliknie w link sponsorowany dostajemy część pieniędzy.
Pieniądze są dzielone w ten sposób, że NameDrive zostawia sobie 20% a właścicielowi domeny daje aż 80%. Należy uświadomić sobie ze nie ma konkretnej stawki za pojedynczy link. Wszystko zależy od tematyki reklamy oraz od kraju z którego pochodzi klik.
Podstawowa rzeczą która przyczyni się do naszych zarobków jest ruch. Bez niego nie zarobimy ani centa.
Rejestracja w NameDrive odbywa się na stronie www.namedrive.pl.
Wyplata pieniędzy następuje automatycznie po osiagnieciu minimum $20 od 10 do 15 kazdego miesiaca. W Polsce działa już system Paypal, najprostsza i najtańsza forma płatności, tu za przelew na konto nic sie nie płaci, pieniądze mozna otrzymac w kazdej walucie, firma Namedrive przesyla pieniądze bezpośrednio na Paypal i co ważne rejestracja na www.paypal.pl jest bardzo prosta i szybka.
Parkowanie w NameDrive jest bardzo dobrym sposobem aby zamienić ruch internetowy na pieniądze. Parkując domeny w NameDrive koszty związane z rejestracją niewykorzystanych domen zwracają się częściowo lub z „nawiązką” w zależności od ruchu i ilości klików.

Go to the top of the page
+Quote Post
JETI
no avatar
Nowy

Użytkownik nr: 11

Post #2 post 02.01.2007, 10:34
Własnie odkryłem ze nie mozna parkowac w tym serwisie domen regionalnych gdyz wykrywa iz jest to subdomena i odmawia parkowania. :cry:

+Quote Post
marcinucha
no avatar
Bywalec

Grupa: Moderator
Użytkownik nr: 18

Post #3 post 02.01.2007, 14:50
No niestety. A szkoda, bo mam kilkanaście domen regionalnych aktualnie nie podpiętych do żadnego serwisu.

+Quote Post
sylvia
no avatar
Nowy

Użytkownik nr: 36

Post #4 post 02.01.2007, 22:45
Witam, to mój pierwszy post na tym forum wink.gif Od dawna przeglądam tę stronę, ale dziś postanowiłam się zarejestrować.
Chyba jestem jedyną kobietą na tym forum wink.gif

Również zapraszam do rejestracji w NameDrive.pl

Pozdrawiam, Sylwia.

+Quote Post
webmsz
Maniak

Grupa: Administrator
Użytkownik nr: 1

Post #5 post 03.01.2007, 07:12
Sylvia, witamy na forum wink.gif

U nas także nie zabraknie takich artykułów, chcemy tutaj poruszać wszelkie wątki dotyczące domen, więc na każdy temat z tym związany coś znajdziesz.

Niestety, a może to i dobrze, nie jesteś jedyną kobietą na forum tongue.gif

Pozdrawiam

+Quote Post
Nick
no avatar
Bywalec

Użytkownik nr: 6

Post #6 post 04.01.2007, 11:30
Tak, Witamy Cię Sylvia. A kobietą jestem również ja smile.gif

+Quote Post
pawko
no avatar
Nowy

Użytkownik nr: 17

Post #7 post 30.01.2007, 23:37
Czesc Sylwia,
i jak się czujesz na naszym forum? niedługo mija miesi?c od pierwszego razu smile.gif
fajnie , ze popierasz serwis Namedrive, czyli, że wiesz co dobre i godne uwagi, być może inni zamiast bł?dzić w niesprawdzonych firmach skorzystaj? z usług profesjonalistów, ktorzy wciaż trzymaj? prym w parkowaniu domen, poprostu sa najlepsi smile.gif - www.namedrive.pl

powodzenia w Nowym Roku! smile.gif

+Quote Post
sylvia
no avatar
Nowy

Użytkownik nr: 36

Post #8 post 31.01.2007, 17:42
HeHe

Czuję się ?wietnie ;] ale to nie topic na mój temat więc nie będę robiła OT tongue.gif

+Quote Post
marcinucha
no avatar
Bywalec

Użytkownik nr: 18

Post #9 post 28.08.2008, 07:30
CYTAT(JETI @ Jan 2 2007, 09:34) *
Własnie odkryłem ze nie mozna parkowac w tym serwisie domen regionalnych gdyz wykrywa iz jest to subdomena i odmawia parkowania. :cry:

A jak wygląda ta sprawa na innych parkingach, np. na Sedo?

+Quote Post
pb
Aktywny użytkownik

Użytkownik nr: 605

Post #10 post 28.08.2008, 08:19
CYTAT(marcinucha @ Aug 28 2008, 08:30) *
A jak wygląda ta sprawa na innych parkingach, np. na Sedo?

Sedo przyjmuje tylko .pl, com.pl, net.pl i org.pl
Namedrive przyjmuje również biz.pl, info.pl i waw.pl

--------------------

+Quote Post
epson
Aktywny użytkownik

Użytkownik nr: 1,378

Post #11 post 09.09.2008, 23:16
od pewnego czasy probuje sie zarejestrowac na namedrive. kiedy wpisze juz dane i zaakceptuje regulamin i klikne w ''zapamietaj i dalej'' wtedy ciagle wyskakuje mi albo '''Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.''
albo poprostu ''nie ma takiej strony'' lub ''polaczenie z serwerem przerwane''
probowalem przez opere i explorera...
i tak probuje od dwoch tygodni ( prawie codziennie) sie zarejestrowac i nie moge...

moze ktos z was mial podobny problem?? i sie z tym uporal.

prosze o porade. co z tym fantem zrobic??

z gory dziekuje smile.gif

+Quote Post
kamil2n
Ekspert

Użytkownik nr: 779

Post #12 post 10.09.2008, 13:14
CYTAT(epson @ 10.09.2008, 00:16) *
prosze o porade. co z tym fantem zrobic??
z gory dziekuje smile.gif

Założyć konto u kolegi tongue.gif

+Quote Post
epson
Aktywny użytkownik

Użytkownik nr: 1,378

Post #13 post 10.09.2008, 20:59
CYTAT(kamil2n @ 10.09.2008, 14:14) *
Założyć konto u kolegi tongue.gif

dziwna sprawa..podlaczylem moj stary poczciwy modem (pamietajacy jeszcze pierwsze promocje neostrady) i odziwo zarejestrowalem sie...
(w routerze ktorego korzystam na codzien mam troszke portow pozamykanych..a nie chce sie tym bawic , bo to dla mnie zbyt skomplikowane wink.gif )

sam sobie poradzilem tongue.gif tongue.gif tongue.gif

+Quote Post
lukasrade
no avatar
Nowy

Użytkownik nr: 2,356
GG:

Post #14 post 10.10.2009, 09:55
Witam. Mam kilka domen w nazwa.pl no i ja jestem zupełnie początkujący. Skorzystałem z usługi parkowania domen u nich:-)Fajnie, pieknie bo za darmo...ale...co z tym moge zrobić, zaparkowałem je i co dalej??:-)Wiem banalne pytania dla Was ale ja naprawde nie wiem, jestem jeszcze zielony:-)Proszę o pomoc:-)

+Quote Post
lukasrade
no avatar
Nowy

Użytkownik nr: 2,356
GG:

Post #15 post 11.10.2009, 14:42
CYTAT(pawko @ 31.01.2007, 00:37) *
Czesc Sylwia,
i jak się czujesz na naszym forum? niedługo mija miesi?c od pierwszego razu smile.gif
fajnie , ze popierasz serwis Namedrive, czyli, że wiesz co dobre i godne uwagi, być może inni zamiast bł?dzić w niesprawdzonych firmach skorzystaj? z usług profesjonalistów, ktorzy wciaż trzymaj? prym w parkowaniu domen, poprostu sa najlepsi smile.gif - www.namedrive.pl

powodzenia w Nowym Roku! smile.gif

Za głupote sie płaci:-( Czytałem własnie Wasze posty o namedrive i byłem na ich portalu, bardzo załuje ze u nich nie zaparkowałem domen, bo zrobiłem to w nazwa.pl tam gdzie kupiłem je (narazie mam je zarezerwowane jeszcze nie zarejestrowane) . Czy mogę jakoś przekierować z nazwa.pl na namedrive moje zarezerwowane domeny ? Poczatkujący

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 September - 06:48